Dijaspora Korona Virus

Njemačka: Od 01. februara na snagu stupa novo pravilo za Covid potvrde

Od 01. februara na snagu stupa nova uredba. Prema odgovoru iz Ministarstva zdravstva CDU-u, “EU digitalni certifikati o cijepljenju za osnovnu imunizaciju” tada će postati nevažeći nakon 270 dana.

Znači – svako ko je primio samo jednu ili dvije doze izgubit će svoj status cjepljena nakon 270 dana.

Pojašnjenje iz Saveznog ministarstva zdravstva uslijedilo je nakon parlamentarnog zahtjeva zastupnika Bundestaga Wilfrieda Oellersa (CDU). Jer poštivanje korona pravila kao što su “2G” i “2G-plus” postaje sve važnije za ljude u Njemačkoj.

Državna tajnica Bundestaga Sabine Dittmar (57, SPD) napisala je 23. Decembra 2021. godine slijedeće:

Europska komisija donijela je 21. decembra 2021. godine delegirani akt za izdavanje, pregled i priznavanje interoperabilnih certifikata za potvrđivanje cijepljenja i testiranja protiv Covid 19 te oporavka od infekcije Covid 19 u tzv. hitnom postupku. Time se postavlja razdoblje priznavanja digitalnih potvrda o cijepljenju EU-a za osnovnu imunizaciju na 270 dana.

Od toga se tri mjeseca koriste kako bi se osiguralo da se nacionalne kampanje cijepljenja mogu prilagoditi i da se omogući pristup dopunskom cijepljenju. Za sama dopunska cijepljenja, zbog nedostatka naučnih spoznaja, nije predviđeno maksimalno razdoblje priznavanja. Propise treba redovito provjeravati kako bi se po potrebi moglo reagirati na nova znanstvena otkrića.

Propisi će se primjenjivati od 01. februara 2022. godine, i pravno su obvezujući za zemlje članice EU za potrebe prekograničnih putovanja.

Izvor: GP Maljevac

Povezani članci

Najmanje 21 čovjek poginuo je nakon što su obilni snježni nanosi zarobili tisuće ljudi na cestama

Urednik Portala

USK KORONA BILTEN: TESTIRANO 285 UZORAKA, 117 NOVOZARAŽENIH, TRI SMRTNA ISHODA

Urednik Portala

NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U AUSTRIJU: Putnici iz svih zemalja svijeta u zemlju mogu ući ukoliko su…

Urednik Portala