Istaknuto Sport

Nikola Prce se oprašta od dresa BiH

Nikola Prce - reprezentacija BiH

BH rukometaš kosovskog KH BESA FamGas odlazi iz reprezentacije BiH nakon Evropskog prvenstva 2022. godine.

Lijevi bek BH rukometa, Nikola Prce, je odlučio završiti reprezentativnu karijeru nakon Evropskog rukometnog prvenstva koje će se održati od 13. do 30. januara, 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

Prce je s punih 25 godina debitirao za A tim BiH januara 2006. godine kod selektora Vojislava Rađe u susretu sa selekcijom Nizozemske, pa će u januaru obilježiti punih 16 godina igranja za BiH. Jedan od najboljih BH rukometaša je bio ključni igrač u kvalifikacijskim utakmicama za SP 2015. u Kataru te drugim značajnim utakmicama.

“Vrijeme je da se oprostim, možda je i situacija super jer je Europsko prvenstvo pred nama. Ja ću uvijek biti na raspolaganju reprezentaciji za pomoći, ali mislim da sad imamo mladih igrača kojima je vrijeme da se pokažu. Nemamo šta više čekati u tom smislu, ne samo na mojoj poziciji, nego još nekoliko,” rekao je Prce za Dnevni Avaz.

Reprezentacija BiH je u grupi E zajedno sa reprezentacijama Češke, Švedske te trenutnim evropskim prvakom – Španijom.

Prvenstvo će otvoriti reprezentacije Mađarske i Nizozemske utakmicom koja se igra 13. januara u 20:30h. Ovo je drugi plasman rukometaša BiH na EP. Nadamo se boljem rezultatu nego 2020.godine na EP u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

IZVOR: Rukometna reprezentacija BiH

Povezani članci

ZOI 2022: Pandemija i diplomatski bojkot Pekinga

Urednik Portala

Kvalifikacije za SP: Košarkaši BiH večeras igraju veoma važan meč u Podgorici

Urednik Portala

Rusija će ipak igrati dodatne kvalifikacije za Katar?

Urednik Portala