BiH Vijesti

NASRED ULICE U BIH SJEKIROM UDARIO ČOVJEKA, PA POBJEGAO: Policija ga uhvatila

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave i u Zenici su u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona uhapsili jednu osobu. 

“Dana 14. januara oko 23.30 sati, u Zenici, u ulici Kranjčevićeva kod broja 10, došlo je do povređivanja lica H.E., iz Zenice, koje se kretalo pješice navedenom ulicom, zajedno sa licem Š.B. iz Zenice, kada im je prišlo nepoznato lice, koje je iz jakne izvadilo sjekiru i bez ikakvog povoda oštricom sjekire zadalo udarac oštećenom H.E. u predjelu lica, koje je od siline udarca palo na tlo. 

Nakon čega se napadač udaljio u nepoznatom pravcu, dok je oštećeni pretrčao ulicu i pobjegao u pravcu željezničke stanice zajedno sa licem Š.B., te su u Ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića prišli policijskoj patroli i prijavili napad, nakon čega je vozilom Službe hitne medicinske pomoći Zenica povrijeđeni prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica radi pružanja ljekarske pomoći, gdje su kod istog konstatovane teške tjelesne povrede, usljed kojih je podrvrgnut operativnom zahvatu i zadržan na daljnjem liječenju.Nakon što je policijskim službenicima prijavljen izvršeni napad, u navedenu ulicu je odmah upućena policijska patrola koja je locirala lice mjesta i isto osigurala do dolaska uviđajne ekipe Policijske uprave.

Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj, kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojim je izvršen napad i pod kojim je došlo do povređivanja navedenog lica. Paralelno sa uviđajnim radnjama, angažovani su policijski timovi na području Grada Zenica, sa ciljem identifikovanja i pronalaska lica koje je nanijelo povrede licu H.E.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela može dovesti lice A-H.S., rođeno 1989. godine, iz Zenice, koje je dana 18. januara lišeno slobode.

U sklopu naznačenih aktivnosti, od strane policijskih timova, a u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Zenici, izvršen je pretres stana i podrumskih prostorija koje koristi lice A-H.S. a koji se nalaze u Ulici Zije Dizdarevića.

Prilikom pretresa, pronađeno je hladno oružje i drugi dokazi koji su traženi pretresom. Isti su privremeno oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja, te će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku s ciljem dokazivanja krivičnog djela “Ubistvo” iz člana 166. Krivičnog zakona FBiH, a u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona FBiH “Pokušaj”, piše RS.Nakon izvršene kriminalističke obrade i prikupljenih dokaza, osumnjičeno lice je danas u jutarnjim satima, predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona. Napominjemo da je osumnjičeni od ranije poznat policiji kao višestruki počinilac krivičnih djela, navodi se u saopćenju MUP-a ZDK

izvor:slobodnabosna.ba

Povezani članci

Kamioni u RS-u jutros ostali parkirani: Počeo bojkot točenja goriva

Urednik Portala

Čović za HRT: Dva velika problema BiH – ultranacionalizam Bošnjaka i separatizam

Urednik Portala

Političari u FBiH ne znaju za krizu: Narod gladuje, vlast sebi povećava plaće

Urednik Portala