Unsko-sanski kanton

Može li Anel Šahinović iz Turske biti šesnaesta “ruka” i otkočiti političke procese u Krajini?!

Jučer se na društvenim mrežama pojavio dopis koji je napisao Anel Šahinović, zastupnik u Skupštini USK iz Velike Kladuše. U dopisu stoji poziv Razimu Halkiću i Mustafi Ružniću, predsjedniku i premijeru, da sazovu ONLINE sjednicu kako bi Šahinović mogao učestvovati u radu Skupštine USK.

Iako nepotpisan, u medijima su se pojavile razne špekulacije ko je pisao i predao dokument na protokol Skupštine USK.

Da podsjetimo, Anel Šahinović izabran je na izborima 2018. godine u Skupštinu USK ispred Laburističke stranke Fikreta Abdića. Nakon nesuglasica unutar stranke, Šahinović je napustio Laburiste i pristupio SDP-u. Nakon toga, ispred reda hrvatskog naroda izabran je u Dom naroda Federalnog parlamenta.

Zanimljiva je također i činjenica da je u dopisu Šahinović potpisan kao nezavisni zastupnik u Skupštini USK, a prema našim saznanjima Šahinović je napustio SDP u onom trenutku kada je vijećnik SDP-a prije 3 mjeseca spasio Fikreta Abdića od opoziva.

Nedugo nakon izbora Šahinović, iako mlad teško se razbolio i napustio klupe Parlamenta te se već duži period nalazi na liječenju u Turskoj.

Kako su troškovi liječenja mladog Šahinovića preskupi, Anelovi prijatelji su nekoliko puta i organizirali prikupljanje sredstava u svrhu liječenja.

Kako saznaje portal krajina.ba, a iz izvora bliskih porodici Šahinović, krajiška politika preko raznih članova porodice  i prijatelja do sada je pokušala angažirati Šahinovića, da na bilo koji način pristupi učešću u Skupštini, jer bi na taj način zasigurno osigurao podršku vlastima u Krajini.

Za razliku od npr. Parlamenta FBiH, bitno je napomenuti da se u ovom mandatu, pa i u toku pandemije sjednica Skupštine nikada nije održala online. Da li postoje propisi i tehnički preduvjeti za tako nešto, ostaje nam da vidimo u narednim danima.

Šahinović se iako mlad čovjek našao u velikim životnim iskušenjima, te mu ovom prilikom želimo brz oporavak i povratak u rodnu Krajinu.

izvor:krajina.ba

Povezani članci

USK:ZDRAVSTVO U RALJAMA ŽIVOTA: LJEKARA SVE MANJE, MOTIVA ZA ODLAZAK SVE VIŠE…

Urednik Portala

Dojava o bombi u srednjoj školi u Velikoj Kladuši, policija na terenu

Urednik Portala

Zasjedala Vlada USK: O zdravstvu, obrazovanju, socijali… – Evo zaključaka

Urednik Portala