Dijaspora

Mladić podrijetlom iz BiH planirao u novogodišnjoj noći napad na policijsku postaju u Linzu

LInz - Policija

Austrijska policija spriječila je napad planiran u novogodišnjoj noći na policijsku postaju u Linzu. Jedan 20-godišnjak, podrijetlom iz BiH, nezadovoljan korona mjerama, planirao je baciti Molotovljev koktel na policijsku postaju u Ebelsbergu u Linzu, i potaknuti druge na napad. Osumnjičeni je, inače, navodni vođa grupe koja je izvršila napad na policijsku patrolu sredinom studenog, pišu bh. mediji.

Tada su napadači, kako se naveli, planirali i policajca politi benzinom i zapaliti. “Policajci su sve češće meta napada protivnika covid mjera”, istaknuo je ministar unutarnjih poslova Gerhard Karner najavivši da će se protiv toga boriti svim raspoloživim sredstvima. Policija je istaknula da je 20-godišnji austrijanac bh. podrijetla vođa grupe koja je proteklih tjedana u Linzu bacala pirotehnička sredstva, remetila red i mir time provocirajući djelovanje policije.

Tim akcijama se ta grupa hvalila na društvenim mrežama. Tijekom saslušanja dvojice osumnjičenih maloljetnika, nakon paljenja policijske patrole, policija je došla do saznanja da su planirali zapaliti i policajca, a sada i da je bio planiran napad na policijsku postaju u novogodišnjoj noći, prenosi Fenix-magazin. Austrijanac bh. podrijetla je, potom, uhićen pred Božić i on se nalazi u istražnom zatvoru, i brani se šutnjom.

IZVOR: vitez.info

Povezani članci

U SLOVENIJU SVAKI DAN ODE 50 RADNIKA IZ BIH!

Urednik Portala

Njemačka: Od 01. februara na snagu stupa novo pravilo za Covid potvrde

Urednik Portala

SLOVENIJA UKINULA SVE COVID MJERE!!!

Urednik Portala