Korona Virus

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA USK: KRIZNI ŠTAB POTVRDIO PRIMJENU EPIDEMIOLOŠKIH MJERA KRIZNOG ŠTABA FBIH

Krizni štab Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona danas je održao kratku online sjednicu na kojoj su potvrđene i usvojene predložene mjere Federalnog Kriznog štaba, a koje je jučer potvrdila i Vlada Federacije BiH. Radi se o skraćivanju izolacija u različitim slučajevima, pa tako oni koji nisu vakcinisani u izolaciji moraju biti 10 dana…

Deset dana u izolaciji će biti oni koji imaju nepotpun vakcinalni status, ali ukoliko se antigenski test potvrdi negativnim, ta izolacija se skraćuje na sedam dana. Također, oni koji imaju potpuni vakcinalni status u izolaciji moraju biti sedam dana, međutim ako se antigen test pokaže negativnim, onda iz izolacije mogu izaći nakon pet dana.

Oni koji su vakcinisani sa obje doze anticovid vakcine, a bili su u kontaktu sa nekim ko je pozitivan na koronavirus, neće ići u izolaciju do eventualne pojave simptoma, kazao je za našu kuću resorni ministar i šef kantonalnog Kriznog štaba Muris Halkić. Dodaje da je epidemiološka situacija pogoršana u cijeloj državi, pa i u Unsko-sanskom kantonu. Polovina testiranih u posljednja 24 sata je pozitivnih na koronavirus.

izvor:rtvusk

Povezani članci

BH. GRAĐANI NE PRIJAVLJUJU POZITIVNE KUĆNE TESTOVE, A ZARAZA SE ŠIRI

Urednik Portala

KORONA U USK- 65 NOVOZARAŽENIH OSOBA KORONAVIRUSOM

Urednik Portala

USK-NOVOZARAŽENE 72 OSOBE,JEDAN SMRTNI ISHOD

Urednik Portala