Unsko-sanski kanton

MINISTAR DEDIĆ-ZA BOLNICE NA UNSKO-SANSKOM KANTONU 21,5 MILIONA KM

Na danas održanoj sjednici Vlade Federacije BiH u Sarajevu usvojen je Prijedlog Zakona o finansijskoj konsolidaciji i restruktuiranju javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH.

Potreba donošenja ovog zakonskog rješenja je postizanje stanja likvidnosti i solventnosti javnih zdravstvenih ustanova, otklanjanje uzroka koji su doveli do višegodišnjih gubitaka u poslovanju, jačanje odgovornosti u njihovom upravljanju i povećanje efikasnosti u pružanju zdravstvenih usluga građanima, posebno u uslovima pandemije COVID-19.

„Kada je u pitanju Unsko-sanski kanton Vlada Federacije BiH će za svrhu restruktuiranja i sanacije bolnica ukupno izdvojiti 21,5 miliona KM i to za Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću 18 miliona KM i Opću bolnicu u Sanskom Mostu 3,5 miliona KM“, izjavio je ministar u Vladi Federacije BiH Šemsudin Dedić.

Pored ovih sredstava Vlada Federacije BiH je u prošloj godini za ove dvije zdravstvene ustanove izdvojila 1,76 miliona KM, te 3 miliona KM za izgradnju novezgrade Doma zdravlja u Bihaću.

„Građani našeg kantona zaslužuju bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Preduslov za to je povećanje efikasnosti u pružanju zdravstvenih usluga od strane javnih zdravstvenih ustanova koje moraju biti finansijski stabilne, opremljene i kadrovski osposobljene“, kazao je Dedić.

izvor:krajina.ba

Povezani članci

Novi prekidi u isporuci električne energije u Cazinu,evo i gdje?

Urednik Portala

U Bihaću osmi ‘Performans 8372’ u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

Urednik Portala

Poslovna zona Ratkovac bogatija za još jednu firmu: Civić doo širi proizvodne kapacitete

Urednik Portala