Politika

MESIĆ- HRVATSKA POLITIKA SE VODILA PRINCIPOM “ŠTO VIŠE PUTOVNICA SE PODIJELI U BIH,TO ĆE BITI SIGURNIJA POZICIJA HRVATA “…

Stjepan Mesić iz Hrvatske, Bogić Bogićević iz Bosne i Hercegovine i Vasil Tupurkovski iz Sjeverne Makedonije, trojica članova posljednjeg Predsjedništva SFRJ ovih dana dovršavaju dokument nazvan Apel za spas Bosne i Hercegovine, koji planiraju uputiti ključnim instancama unutar i izvan BiH na kojima se odlučuje o toj zemlji, ali će ga namijeniti i “svima kojih se to tiče”, kao i cijeloj javnosti.

Neću komentirati politiku hrvatskih tijela jer to je njihova stvar. Imam pravo na vlastito mišljenje o rješavanju problema u BiH i zbog toga ćemo Bogićević, Tupurkovski i ja izići s Apelom za spas BiH, kaže Mesić i dodaje:

– Hrvatska politika vodila se principom ‘što više putovnica se podijeli u BiH, to će biti sigurnija pozicija Hrvata’, a to je bilo pogrešno. Želim reći da su i neke izvanjske politike imale utjecaj na sadašnje stanje u kojem je Bosna i Hercegovina, zaključio je Mesi a prenosi raport.ba.

Povezani članci

Milanović: “RS je trebala biti vojno uništena”

Urednik Portala

Susret Plenković – Čović: Potrebna hitna stabilizacija BiH kroz što skorije izmjene Izbornog zakona

Urednik Portala

PREMIJER USK ZABRINUO JAVNOST-MUP MOŽE FUNKCIONIRATI JOŠ PAR DANA, ZATIM ĆE PARKIRATI VOZILA?

Urednik Portala