BiH Vijesti

MEKTIĆ OTVORENO- LESI SE VRAĆA KUĆI,REKO MILE I TAKO NAM OPET UĆERAO

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da, po skraćenom postupku, razmatra principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Ovo je prva sjednica Predstavničkog doma državnog parlamenta u 2022. godini, a očekuje se da će joj prisustvovati i zastupnika stranaka iz manjeg bh. entiteta, koji u prethodnom periodu nisu učestvovali u radu ovog zakonodavnog tijela

Bivši ministar sigurnosti, Dragan Mektić u svom stilu je prokomentirao navodni povratak zastupnika stranaka iz manjeg bh. entiteta.

  • Da odgonetnem nedoumice, Lesi se vraća kući. Reko Mile i tako nam opet ućerao ***.

Podsjećanja radi, dužnosnici iz RS u institucijama BiH nisu učestvovali u radu državnih institucija od kraja jula prošle godine, nakon što je tadašnji visoki predstavnik Valentin Inzko donio odluku o dopuni Krivičnog zakona BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Narodna skupština RS jučer je, između ostalih, usvojila i zaključak prema kojem je „u skladu sa zaključcima sa Dvadesete posebne sjednice održane 30. jula  2021. godine, da predstavnici RS u Parlamentarnoj skupštini BiH, Vijeću ministara BiH i Predsjedništvu BiH mogu da prisustvuju sjednicama, ali na način da u svom odlučivanju uvažavaju stavove i odluke NSRS, Vlade RS i predsjednika tog entiteta“.

izvor:hayat.ba

Povezani članci

DODIK OPET PRIJETI: OVO JE NAJBOLJI PUT ZA SAMODISOLUCIJU BIH

Urednik Portala

SVE POSKUPLJUJE PA I MAGAREĆE MLIJEKO: JEDAN LITAR KOŠTA KAO 30 LITARA ULJA

Urednik Portala

CIJENE PROIZVODA I USLUGA U BIH ZA GODINU DANA PORASLE ZA 8.1 POSTO

Urednik Portala