Vijesti

Maleni Davud ponovo treba našu pomoć

Sjećate li se blizanaca Davuda i Ammara rođenih u 24. sedmici trudnoće sa 580 i 740 grama? Ammar je danas dobro, a Davud se bori za život u bolnici u Njemačkoj. Za njega smo u funkciju stavili broj 17014 kojim donirate 2 KM, a vas molimo za podjelu apela.

Blizanci Davud i Ammar Dervišević iz Bihaća rođeni su sa minimalnim šansama da prežive i velikim zdravstvenim problemima. Sada se maleni Davud nalazi u bolnici zbog meningitisa i apscesa, te će morati naredne tri sedmice biti na terapiji antibioticima kako bi se suzbila teška infekcija, nakon čega mu je potrebna operacija ugradnje šanta zbog hidrocefalusa.

Za ovaj operativni zahvat potrebno je 30.000 eura. Ova cifra je bila mnogo veća, ali se ljekar odrekao svog dijela za malenog Davuda koji je jako uporan i veseo dječak i koji se bori u rangu sa svojim vršnjacima bez obzira na poteškoće i izazove.

Za Davuda smo u aprilu mjesecu uplatili 24.414,43 eura za operativni zahvat, a 2019. godine smo apelom prikupljali sredstva za liječenje ovih preslatkih blizanaca. Pomozimo malenom Davudu i ovaj put u njegovoj borbi.

Pored poziva na broj 17014 pomoći se može i putem web platforme klikom na opciju “Doniraj odmah” i naših standardnih računa u produžetku.

Računi za uplate:

Povezani članci

SKANDAL TOKOM POSJETE CVIJANOVIĆ MAKEDONIJI-OMALOVAŽAVANJE DRŽAVE BIH

Urednik Portala

DAN ŽALOSTI U MOSTARU: POSLJEDNJI ISPRAĆAJ TRAGIČNO STRADALE PORODICE KRSTIĆ

Urednik Portala

Teža saobraćajna nesreća u Puškarima (FOTO)

Urednik Portala