Dijaspora

Mađarska granična policija pucala na kamion s migrantima

Policija

Kamion je prevozio oko 30 osoba za koje se smatra da su ilegalni migranti, a bez zaustavljanja prošao je kroz granični prijelaz s Austrijom.

Mađarska policija pucala je na kamion koji je prevozio oko 30 osoba za koje se smatra da su ilegalni migranti, nakon što je kamion bez zaustavljanja prošao kroz granični prijelaz s Austrijom, rekla je policija.

Pokrajinska policija Gyor-Moson-Sopron rekla je da su policijske patrole u pograničnom selu Harka uočile kamion koji se brzo približavao prijelazu.

Policajac je stao ispred kamiona signalizirajući da se zaustavi za pregled. Međutim, on je umjesto toga ubrzao, zbog čega je policajac bio primoran skloniti se s puta, dok je njegov kolega ispalio metke kako bi prisilio vozilo na promjenu smjera, rekla je policija u saopštenju na svojoj stranici u četvrtak.

Ograda duž granice

Kamion mađarskih tablica prešao je preko granice i zatim se zaustavio. Austrijska policija pritvorila je egipatskog vozača i oko 30 putnika nepoznate nacionalnosti u zadnjem dijelu kamiona, rekla je mađarska policija.

Prema policijskim podacima, mađarske vlasti sedmično su odbijale oko 2.000-2.500 migranata na južnoj granici zemlje sa Srbijom i Rumuniji u posljednjim sedmicama 2021. godine.

Mađarska je 2015. godine postavila ogradu uzduž granice sa Srbijom da spriječi ulazak migranata.

IZVOR: ALJAZEERA

Povezani članci

U ST.GALENU ZA LAŽNE COVID POTVRDE NAPLAĆIVALI 800 FRANAKA!

Urednik Portala

Bosanac postao američki heroj, spasio majku i dvoje djece iz prevrnutog auta

Urednik Portala

Putovanje maloljetnika sa i bez roditelja, unutar i van granica EU

Urednik Portala