Regija

LOPOVI VIŠE NE BIRAJU: KRALI MALINE, PA POBJEGLI U BMW-U

Prošle godine malina je u Srbiji imala historijski visoku otkupnu cijenu, ali je ove sezone taj rekord oboren

To je privuklo i lopove, a lopovi su privukli policajce. Uhapšen je muškarac koji ima već 43 krivične prijave u svom dosijeu.

U ariljskom kraju grad je u značajnoj mjeri oštetio malinjake. Zbog toga je svaki ubrani kilogram voćarima dragocjen, ne samo zbog zarade već i da lakše pokriju uvećane troškove, javlja RTS.

Kao i svakog dana brali smo maline. U jednom momentu komšinica nas je pozvala i rekla da crnim karavanom ‘BMW’ kradu maline. Ona ih je uhvatila na licu mjesta kad su zatvarali gepek. Mi smo pokušali da ih stignemo, ali već su pobjegli. Izmakli su i policiji u Arilju, međutim policija u Požegi im je napravila sačekušu i zaustavila ih na ariljskoj rampi, na raskršću za Čačak i Užice – ističe Dejan Jovanović iz Dobrača.

Ispostavit će se da je u pitanju par dobro poznat policiji. Muškarac ima čak 43 krivične prijave, kaže Savo Jovanović, čije su maline takođe bile na meti lopova. Zbog toga strepi za bezbijednost majke i sina.

Dobio sam informaciju da oni idu po selima i tipuju gde su stari ljudi i gde osjete da imaju novca. Ako im ne daju dobrovoljno, oni ih pretuku, ili šta im već urade, pošto je ovaj što je uhapšen u kolima imao i bejzbol palicu i elektrošoker – kaže Savo.
Protiv kradljivaca je pokrenut krivični postupak.

U kosjerićkom kraju, na osnovu ranijeg iskustva, znaju kako da se izbore sa nezvanim noćnim beračima.

Vrlo jednostavno, malina zrela – obereš. Uveče lopovi nemaju šta da ukradu i eto -poručuje Vlade Nikolić iz Brda Grad.
Zbog onih koji ne prezaju od krađe ni po danu, u ariljskom kraju su voćari postali obazriviji i, kako kažu, neće ih dočekati onako kako inače dočekuju dobronamerne posetioce.

Izvor:Hayat.ba

Povezani članci

Plenković ostaje bez još jednog ministra: Marić podnosi ostavku

Urednik Portala

Koliko košta noćenje za četveročlanu porodicu na Jadranu?

Urednik Portala

TOKSIKOLOZI SE OGLASILI POVODOM DROGE U ORGANIZMU MATEJA PERIŠA

Urednik Portala