Svijet

Live/ Pratite uživo noć odluke za Novaka Đokovića: Suđenje je počelo

Čak 93,8 posto Australijanaca starijih od 16 godina je revakcinisano.

 • 23:35 Glavni sudac James Allsop ima uvodno obraćanje stranama.Tu su i danas Đokovićevi advokati, te Stephen Lloyd, advokat koji brani stranu ministra Hawkea.

 • 23:30 Počinje večerašnje saslušanje koje možete gledati na linku OVDJE.

 • 23:22 Prema najnovijim informacijama australskog Guardiana, proces za večeras ipak počinje u 23.30 sata po našem vremenu.
  Đoković će ročište pratiti u uredu svojih advokata, kao i prije dva dana.
 • 23:20 Postoje tri opcije ishoda suđenja!Prva opcija je da, ako Novak dobije slučaj, Alex Hawke nema pravo žalbe i Srbijanac bi definitivno učestvovao na predstojećem Australian openu.Ukoliko Đoković izgubi, jedina opcija će biti žalba Vrhovnom sudu, ali za tako nešto je potrebno vrijeme, koje naš teniser nema.Treća opcija je “pat pozicija”, odnosno da sudije ne uspiju da donesu odluku.U toj trećoj opciji odluku će donijeti Alex Hawke.
 • 23:15 Srbija sa posebnom pažnjom prati dešavanja iz Australije. 
 • 23:12 Kako će izgledati suđenje?Pravdu će dijeliti trojica sudija, ne jedan. Australija ne može više da uradi ništa po pitanju uzimanja vize, ukoliko mu je sada trojica sudija vrate.Svaka strana imat će po sat vremena za izlaganje slučaja.
 • 23:05Ministar imigracije Alex Hawke naglasio je u svojoj odluci da je Đokoviću uskratio vizu zbog njegovih antivakserskih stavova.Imao je valjano izuzeće za primitak vakcine.Đokovića večeras čeka sudbonosno saslušanje pred trojicom sudija Saveznog suda Australije.
 • 23:02Novak Đoković je krenuo na saslušanje!Na Twitteru je objavljen i snimak kako se vozi u automobilu. Djeluje opušteno.
 • 23:00Ročište pred Sudom u Melbourneu počinje u 23.15 sati.

Srbijanski teniser Novak Đoković uskoro će saznati da li će moći nastupiti na ovogodišnjem Australian Openu.

Večeras ćemo saznati hoće li Novak Đoković dobiti priliku da se bori za 21. Grand Slem titulu, desetu u Australiji i ulazak u historiju tenisa.

Podsjetimo, Đoković je jedan od rijetkih sportista koji nije vakcinisan te mu tako australske vlasti nisu izdale vizu.

izvor:radiosarajevo.ba

Povezani članci

Američke dionice zabilježile veliki skok jer se cijena nafte smanjuje

Urednik Portala

Rusija obustavila isporuke gasa Finskoj

Urednik Portala

Michael Murphy zvanično je novi američki ambasador u BiH

Urednik Portala