Uncategorized

Lidlova ekspanzija gradnje u BiH

Prema fotografijama i informacijama sa bijeljinskih portala zvanično je počela gradnja Lidlovog maloprodajnog objekta u ovom gradu.

N1 je još ranije pokušao doći do zvaničnih informacija iz ovog trenutno najvećeg stranog ulagača u Bosni i Hercegovini, ali smo samo dobili ranije objavljene stavove da je sve u fazi priprema i da su posvećeni ekspanziji na tržištu naše zemlje.

Ono što smo saznali je da su osim Bijeljine kupljene još lokacije za gradnju u Sarajevu, Tuzli, Mostaru te da su u toku radovi centralnog objekta u južnom dijelu koridora Vc u blizini Sarajeva.

Na kraju treba podsjetiti da Lidl kao kompanija već izvjesno vrijeme posluje u BiH i da vrši obuke i edukacije budućeg osoblja koje će raditi u maloprodajnim objektima u regionalnim podružnicama.

Također, objekti i kada budu izgrađeni, neće biti pušteni u rad, već, kako to nalaže Lidlova politika – u istom trenutku kada sve bude spremno, biće otvoreno više poslovnica, što neće biti u izvjesno vrijeme.

Izvor:N1

Povezani članci

Servisne informacije:Policijska stanica Cazin imala dvije intervencije;najavljeni prekidi u isporuci električne energije

Urednik Portala

Građani s prosječnom platom u BiH ne mogu pokriti ni pola potrošačke korpe

Urednik Portala

Apple predstavio iPhone 14

Urednik Portala