Sport

KOŠARKAŠI BIH DANAS IGRAJU PROTIV DOMAĆINA EP-A: IZJAVE NJEMAČKOG SELEKTORA MOTIV VIŠE ZA ZMAJEVE

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra drugu utakmicu na Evropskom prvenstvu. Protivnik je selekcija Njemačke, domaćin naše grupe B, a meč se igra u Kelnu.

Oba tima slavila su u prvom kolu. Naša reprezentacija bila je bolja od Mađarske dok je Njemačka slavila nad Francuskom.

Selektor Njemačke sigurno nam je dao veliki motiv da danas pružimo što bolju partiju. Naime, u izjavi pred ovu utakmicu Gordon Herbert potcijenio je Bosnu i Hercegovinu i kazao kako zna samo Džanana Musu. Teško je povjerovati da je bio baš iskren i da nije čuo još barem za Jusufa Nurkića.

Da budem iskren, nemam uopšte informacije o reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Moj fokus je bio u potpunosti na utakmici s Francuskom, a znam tek Musu iz Brooklyna. Izvinite, vidio sam da su pobijedili Mađarsku, dobra su ekipa i znam da imaju veliku košarkašku tradiciju – rekao je Herbert.
S druge strane naš selektor Adis Bećiragić kazao je da nas očekuje jaka ekipa, koja će imati prednost domaćeg terena.

Organizator uvijek ima određene prednosti, ali mi se nadamo da imamo dovoljno inata da i to pobijedimo. Igrači su zdravi i spremni.
Jusuf Nurkić će ponovo biti glavna napadačka uzdanica bh. tima.

Imamo određene sisteme kada Jusuf dobije loptu i gdje trebamo da stojimo. Na utakmici protiv Mađarske bilo je situacija da su igrači stajali na pogrešnim mjestima. Pokušali smo to danas malo da ispravimo. Nema se tu puno šta mijenjati, samo je pitanje koliko ćete moći uraditi ono što ste dosad trenirali. Svako se priprema za Jusufa Nurkića, nisu oni jedini. Svi će se pripremati za 20 minuta i 20 poena. Ne dao Bog da igra 40 minuta – rekao je kroz osmijeh selektor Bećiragić.
Na zanimljiv način je reagovao na izjavu kolege Herberta.

Možda je istina. Nek ne poznaje. Naučio je jutros. Sigurno je morao naučiti. I mi smo se tek jutros počeli pripremati za Njemačku. Tako to ide na Evropskim prvenstvima. Nije on još ništa loše mislio. Mislio je da ide korak po korak. To što je rekao da ne poznaje igrače može biti nedostatak znanja. Možda je i provokacija. Neka je živ i zdrav – izjavio je jučer Bećiragić.
Utakmica se igra danas od 14.30 sati.

Izvor:Hayat.ba

Povezani članci

Mane izabrao broj u Bayernu, “desetku“ nije mogao

Urednik Portala

Gdje gledati utakmicu Bosna i Hercegovina – Mađarska?

Urednik Portala

Navijači Atalante vrijeđali Džeku: “Ti si jedan Cigan!”

Urednik Portala