zabava Zanimljivosti

Koja zemlja ima najgore vozače ?

Da li vam se desilo da odete na odmor, iznajmite auto, krenete u vožnju… I nađete se u potpunom haosu, sa vozačima koji jure ko ludi, ne poštuju saobraćajne znakove, ne signaliziraju skretanje, a još vama trube jer navodno vozite sporo?

Ovakvo iskustvo, nažalost, može se doživjeti u mnogim evropskim zemljama. Postavlja se pitanje, koja od njih ima najgore vozače?

Jedna skorašnja anketa dala je odgovor na ovo pitanje. U njoj je učestvovalo 12.400 stanovnika različitih zemalja Starog kontinenta, a od svakog od njih je traženo da ocijeni svoju vožnju, vožnju svojih sunarodnika i vožnju građana drugih država Evrope.

Rezultati ove ankete bili su u najmanju ruku zabrinjavajući. Čak 79% ispitanika je izrazilo negativan stav prema drugim vozačima. Četvrtina Britanaca je rekla da se ponaša kao potpuno druga osoba kada se nađe za volanom, dok je u Poljskoj 42% upitanih osoba izjavilo da „u vožnji svako gleda sebe“, navodi Time out, prenosi City magazine.

Međutim, od svih zemalja, Grčka se naročito ističe. Nevjerovatnih 91% Grka imalo je nešto negativno da kaže o vozačima iz drugih zemalja, dok su također prijavili najviše „neuljudnog ponašanja“ od svojih vozača. Kada je u pitanju psovanje na putu, agresivno sviranje, prekoračenje brzine, vožnja sa mobilnim telefonom, ali i izlasci iz automobila za suočavanje sa drugim vozačom, Grčka se nalazi u samom vrhu. Drugim riječima, ako planirate putovanje kroz Grčku ovog ljeta, najbolje je da budete spremni za jednu paklenu vožnju.

Iz ove ankete mogli smo da saznamo i neke pozitivne stvari o vozačima u Evropi. Španci i Britanci, na primjer, najmanje osuđuju vožnju ljudi u drugim zemljama, dok su Nijemci prilično dobro ocijenili vožnju svojih sunarodnika, navodeći da samo manji broj njih vozi agresivno i/ili neodgovorno.

Izvor:N1

Povezani članci

STAVITE OVO U VEŠ MAŠINU I SKRATITE MUKE: EVO NA KOJI NAČIN DA JOJ PRODUŽITE ŽIVOT!

Urednik Portala

EVO ZA KOLIKO SU PRODATE RUKAVICE VLADIMIRA KLIČKA NA AUKCIJI ZA POMOĆ UKRAJINCIMA

Urednik Portala

TRIKOVI ZA ČIŠĆENJE ŠPORETA: LIMUN I SODA BIKARBONA UČINIT ĆE ČUDA

Urednik Portala