Servisne informacije

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

Na prostoru Bosne i Hercegovine danas se očekuje stabilno, pretežno sunčano i ponovo toplije vrijeme.

Na jugu Hercegovine tokom dana i vruće, ali malo ugodnije u odnosu na početak ove sedmice. U Bosni puhat će slab vjetar pretežno sjevernog smjera, a u Hercegovini uglavnom umjereno jugo. Jutarnje temperature od 15 do 20, na jugu do 24, a najviše dnevne temperature od 30 do 35 stepena u Bosni do 39 stepeni u Hercegovini.

U Sarajevu većim dijelom dana pretežno sunčano. Više oblaka očekuje se u prvom dijelu dana. Jutarnja temperatura oko 17, a najviša dnevna oko 35 stepeni.

U subotu uglavnom svježije, promjenjivo i nestabilno uz kišu, često u obliku pljuskova, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme, najprije u sjevernim a zatim u centralnim i djelimično južnim područjima. Vjetar slab do umjeren. Jutarnje temperature zraka od 17 do 22, na jugu 24, a najviše dnevne od 29 do 34, na jugu do 37°C.

nedjelju malo do umjereno oblačno, svježije i pretežno sunčano. Uz ugodne temperature, moguća je pojava kiše. Minimalne temperature od 16°C do 21°C, na jugu zemlje do 23°C, a maksimalne dnevne između 29°C do 33°C, na jugu do 35 °C.

Povezani članci

U CAZINU POLICIJA INTERVENISALA TRI PUTA;NAJAVLJENI PREKIDI U ISPORUCI ELEKTRIČNE ENERGIJE

Urednik Portala

U CAZINU TRI INTERVENCIJE POLICIJE,ZBOG KRIVIČNOG DJELA,SAOBRAĆAJNE NEZGODE I TUČE IZMEĐU DVA LICA…

Urednik Portala

Grad Cazin: Servisne informacije za 22.12. i 23.12.2021.

Urednik Portala