Ljepota i zdravlje

KAKO U PAR KORAKA DO PUNIH USANA. Savjeti profesionalnih vizeržista

Uradi sama pune usne bez hirurških procedura

Sve bi žene,djevojke željele usne Angeline Jolie. Pune senzualne usne koje daju pečet svakom look-u. A ako nemaš sreće (kao i većina nas ) i nisi se rodila sa savršenim usnama, ostaje ti samo da naučiš nekoliko trikova koje otkrivaju profesionalni vizaržisti.

Po njihovom savjetu savršen oblik usana je onaj kada su gornja i donja usna jednake debljine. Ali nude i nekoliko savjeta za nas manje sretne, dobrim sijenčanjem i konturisanjem u nekoliko koraka možemo dobiti željeni efekat. Maleni savjet prije početka šminkanja odradite nježni piling za usne. Zapamtite na zdravoj koži svaka šminka bolje stoji.

Vratimo se opet našim vizaržistima:

1.Korak
Tečni puder koji koristimo za šminkanje možemo nanijeti i preko usana. Tako ćemo pripremiti usne za konturisanje ali i eliminisati svoj prirodni pigment pa će boja ruža doći do izražaja.
2.Korak
Uzmite bijelu olovku za usne (može poslužiti i bijela olovka za oči) i nježno ocrtajte  konture usana. Možeš ocrtati deblje ili tanje konture da bi dobila približno jednaku gornju i donju usnu.
3.Korak
Olovkom u boji ruža kojeg planiraš nositi,pažljivo preći preko ocrtani kontura.
4.Korak
Kistom za usne nanesite ruž pokretima odozgo prema dole. Dakle od vrha usana ravnomjerno od gore prema dole. Ne zaboravi rubove usana.
5. Korak
Tankim kistom oko nove linije usana nanesite tečni puder ili korektor. Zatim spužvicom dobro izblendajte, da bude što mekši prelaz sa usana na kožu.

Mali bonus savjeti:

Svjetlije boje vizualno će vam povećati usne, dok će jače boje da ih smanje. Za još veću iluziju punih usana nanesite mrvicu sjajila na vrh gornje i na sredinu donje usne.

Kako bi ruž bio duže postojan poslije nanošenje preko usana pređite velikim kistom i puderom u kamenu, umjesto pudera možete koristiti i neutralno sjenilo za oči. 

Ako je tvoja olovka za usne tvrda omekšaj je sa upaljačem. Kratko je drži iznad plamena i ona će postati mekša lakše će se nanositi i daće bolji efekat.

Na kraju vodi se onom poznatom “manje je više”. Naglasili smo usne znači sve ostalo umjereno jer ne želiš gradom hodati kao jelka. Već kao dama koja zna zdravu ravnotežu. Za još korisnih savjeta pratite naš portal.

Autor: Ineska Mahmutović.

Povezani članci

Nedostatak ovih vitamina i minerala ubrzava starenje kože

Urednik Portala

Naučnici otkrili novi izvor vitamina D

Urednik Portala

NAPRAVITE JE SAMI: MASKA OD KURKUME ČISTI KOŽU I DAJE JOJ BLISTAVOST

Urednik Portala