BiH

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA RADIONICAMA KREATIVNOG PISANJA ZA 2022 GODINU

U sklopu projekta „Književno stvaralaštvo mladih – književni konkurs“, koji realizuje Centar za kulturu, umjetnost i društvo OMAHA iz Cazina, raspisujemo javni poziv za prikupljanje prijava za učešće u radu radionica kreativnog pisanja i unaprjeđenja spisateljskih vještina. Ukupno je planirano održavanje pet jednodnevnih radionica u periodu mart-april 2022.

Radionice će se održavati u dane vikenda u Bihaću. Radionice će voditi profesori književnosti, pjesnici i pisci – prof.dr. Nedžad Ibrahimović (Tuzla), prof.dr. Šeherzada Džafić (Bihać), doc.dr. Nebojša Lujanović (Split), Renato Baretić (Split), Esmira Dervišević (Cazin), Almira Džanić (Bihać) i Ramiz Huremagić (Cazin).

Pravo prijave imaju svi zainteresovani starosne dobi od 15 do 30 godina koji su rođeni, žive ili su porijeklom po roditeljima sa područja općina koje pripadaju Unsko-sanskom kantonu, i koji će učestvovati na Konkursu za kratku priču mladih autora USK.

Broj mjesta je ograničen na 20. Rok za dostavljanje prijava je 01.03.2022. godine. Učešće u radu radionica je BESPLATNO. Organizator ne snosi putne ili bilo kakve druge troškove učesnika.

Prijave slati u elektronskoj formi na email adresu centaromaha@gmail.com. Uz prijavu dostaviti kraću biografiju i jedan vlastiti rad u prozi ili poeziji. Odabrani učesnici će biti obaviješteni putem elektronske pošte. Od polaznika se očekuje da prisustvuju svim radionicama,navodi se u javnom pozivu OMAHA.

Realizaciju ovog projekta podržalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK.

Povezani članci

Stanivuković: Sa Schmidtom sam se sastao u istom svojstvu kao Vučić i Porfirije

Urednik Portala

KOMŠIĆ:Rusija zadovoljno trlja ruke i ojačava Dodikovu politiku

Urednik Portala

BiH-KORUPCIJA DNEVNO “POJEDE” 3 MILIONA MARAKA!!!

Urednik Portala