Cazin

Javni poziv nezaposlenim osobama za prijavu sudjelovanja u edukaciji radnika za Pizza majstore/talijanska kuhinja

Projekat „Moj posao“ je pilot projekat koji je pokrenuo Grad Cazin u partnerstvu sa Edukativnim centrom HOREKA i JU “II srednja škola” Cazin. Cilj projekta je da se kroz osposobljavanje i usavršavanje u oblasti ugostiteljstva za zanimanje kuhar Pizza majstor doprinese povećanju šansi za zapošljavanje nezaposlenih lica.
Projektom je planirana obuka za zanimanje kuhar Pizza majstor za 16 polaznika u trajanju od 10 dana. Instruktor obuke je Javor Darko –Baki, koji je educirao oko 250 majstora u Bosni i Hercegovini.
Obuka će se odvijati u kuhinji JU “II srednja škola” Cazin, Izeta Nanića bb, Cazin u periodu od 02.02.2022. do 11.02.2022. godine. Uvjet za dobivanje certifikata je redovito pohađanje obuke. Za obuku se mogu prijaviti nezaposlena lica starija od 18 godina sa najmanje završenom osnovnom školom i čije je prebivalište u Gradu Cazinu. Lica zainteresirana za obuku trebaju najkasnije do petka 28.02.2022. godine na protokol Grada Cazina predati prijavu koju sačinjava slijedeće dokumentacija:

  • Ispunjen prijavni obrazac (u prilogu Javnog poziva).
  • Potvrda o prebivalištu
  • Potvrda ili uvjerenje o statusu nezaposlene osobe izdato od strane Biroa rada ili Porezne uprave.

Odabir polaznika obuke vršit će komisija sastavljena od predstavnika partnerskih organizacija. Prednost kod odabira polaznika će imati nezaposlene osobe, mladi do 30 godina i žene starosti od 18 do 45 godina.

Javni poziv za obuku se objavljuje dana 21.01.2022. godine, na i internet stranici https://gradcazin.gov.ba/  i ostaje otvoren sedam (7) dana od dana objavljivanja.

Kriteriji za odabir OVDJE 

Prijavni obrazac OVDJE !

Povezani članci

Sramno: U centru Cazina turirao motorom- jednogodišnja beba neutješno plakala od šoka

Urednik Portala

Opasnim ponašanjem do popularnosti: Mladić iz Cazina se “hvalio” driftanjem kroz centar grada

Urednik Portala

 Ne propustite ! Humanitarni koncert ” Od Srca Cazinu”

Urednik Portala