BiH

Igor Dodik najavio tužbu protiv ambasadora Nelsona

Igor Dodik, sin Milorada Dodika, najavio je na Twitteru tužbu protiv ambasadora SAD Erica Nelsona.

“Jasno da ambasada SAD mora opravdati postupak njegove administracije. Međutim, to mu jako loše ide. Angažovaću tim advokata i pronaći način da ga tužim za lažne navode pa će morati ponuditi bilo kakav dokaz o, kako sramno tvrdi, usmjeravanju javnog novca Dodikovoj djeci preko ATV”, naveo je Igor Dodik.

Ovakva izjava dolazi nakon intervjua koji je ambasador Nelson dao za Nezavisne novine. U tom intervjuu između ostalog je rekao:

“Znate koliko smo ozbiljni u vezi sa važnosti slobode novinarstva. To je temelj svake demokratije. Tako da, ako ATV ima pitanja za nas, mi ćemo na njih odgovoriti.
Nama kao američkim državljanima nije dozvoljeno da poslujemo s ATV-om. Međutim, važno je razumjeti da ATV nije sankcionisana kao medijska kompanija.
Sankcionisana je kao koruptivni poslovni subjekt koji kontroliše Dodik i njegova porodica za koruptivne svrhe. Dodik je usmjeravao javne tendere ka svojoj djeci, odnosno ka ATV-u.
Sankcije nisu osuda novinara, nego osuda koruptivnog poslovanja”, kazao je Nelson.

Izvor:raport.ba

Povezani članci

Čović za HRT: Dva velika problema BiH – ultranacionalizam Bošnjaka i separatizam

Urednik Portala

U vrijeme povećanja cijena nadležni daju građanima BiH lekciju o izdržljivosti

Urednik Portala

NEMA RAZLOGA ZA PANIKU: BH. TRŽIŠTE NEĆE OSKUDIJEVATI ZA BRAŠNOM, IMAMO POTENCIJALA DA PROIZVODIMO HRANU, STRUJU I OGRJEV

Urednik Portala