Korona Virus

HOLANDIJA 25.FEBRUARA UKIDA SKORO SVE COVID MJERE!

Holandski ministar zdravstva Kuipers najavio je vidno olakšanje ukidanja većine mjera protiv korona. “Bilo je to jako teško vrijeme za bolesne, rodbinu i zdravstveno osoblje, ali i za mlade ljude i poduzetnike. Sada ulazimo u drugu fazu”, rekao je na posljednjoj konferenciji za novinare o korona virusu.

“Protekle dvije godine bile su usmjerene na borbu protiv virusa i održivost skrbi. To je bacilo sjenu na naše živote i ponekad nas je podijelilo do kostiju.” Budući da se sada čini da smo “na ili malo iznad vrha omikrona”, prema Kuipersu, sigurno je vratiti se u normalnu situaciju.

To se radi u tri koraka, koji se brzo slijede jedan za drugim. S trenutnim učinkom, svatko može ponovno primiti neograničen broj ljudi kod kuće.

Kulturni sektor i ugostiteljstvo od petka će ponovno moći raditi do 1 sat ujutro, a zaražene osobe ne moraju biti u izolaciji tjedan dana, već samo još pet dana, pod uvjetom da nemaju simptome barem najmanje 24 sata.

‘Otporniji smo na viruse’
Tjedan dana kasnije, 25. februara, nestat će većina preostalih mjera. Ne više od 1,5 metara,maske samo u javnom prijevozu i avionu, a corona pasoš više nigdje ne treba. Primjenjuju se i uobičajena vremena zatvaranja u ugostiteljstvu.

izvor:GPM

Povezani članci

U Sloveniji potvrđeno 6.012 slučajeva zaraze koronavirusom

Urednik Portala

USK KORONA BILTEN: ČETIRI SMRTNA ISHODA I 121 NOVOZARAŽENA OSOBA

Urednik Portala

USK – NOVOZARAŽENO 87 OSOBA – REGISTROVANA TRI SMRTNA ISHODA

Urednik Portala