Cazin Vijesti

GRUPA MLADIH OČISTILA TRI KILOMETRA PUTA U CAZINSKOJ MZ SKOKOVI

Akcije čišćenja javnih površina, koje su nekad bila česta pojava, danas su se uglavnom svele na sporadične aktivnosti ekološki osviještenih građana ili akcija koje se organiziraju na Svjetski dan zaštite životne sredine.

Da treba ostaviti telefon i laptop barem na jedan dan i svojim primjerom pokazati kako se čuva  okoliš, pokazala je  grupa mladih iz cazinske MZ Skokovi, zaseok Brezova Kosa koja se spontano organizirala i u tišini pokazala svoje vrline. Vrijedne ruke  omladinaca su na prohladnom zimskom  vremenu gotovo cijeli dan čistili  smeće koje su neodgovorni građani izbacivali iz svojih automomobila pored putne komunikacije u ovoj mjesnoj zajednici.
Očistili su gotovo tri kilometra  puta, odnosno javne površine i skupili nekoliko vreća otpada. Uglavnom radi se o  praznim flašama piva i  limenkama. Akcija vrijedna pomena  i nadati se da će barem malo zastidjeti one koji na ovaj način zagađuju okolinu. „Čuvajmo zemlju i prirodu, jer je nismo naslijedili od svojih djedova, nego pozajmili od svojih potomaka..“

izvor:rtvusk

Povezani članci

Širom Velike Britanije komemoracije za žrtve genocida u Srebrenici

Urednik Portala

Najavljeni novi masovni protesti u Sarajevu

Urednik Portala

Svečani defile maturana Medresa “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” Cazin  (FOTO)

Urednik Portala