BiH

Gradonačelnik Nermin Ogrešević uputio otvoreno pismo gradonačelniku Prijedora

Gradonačelnik Cazina i predsjednika Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NES BiH) Nermin Ogrešević uputio je otvoreno pismo novoizabranom gradonačelniku Prijedora Slobodanu Javoru.

“Poštovani gospodine Javor,

prije svega čestitam Vam na izboru za gradonačelnika Prijedora i želim Vam uspješan rad. Razvoj Prijedora je naš zajednički uspjeh te Vas pozivam na unapređenje naše saradnje.

Istovremeno, izražavam zabrinutost zbog posljednjih dešavanja u Prijedoru.

Molim Vas da iskoristite svoj autoritet i druga sredstva koja imate na raspolaganju da djeluje na građane Prijedora i apelujete na zdrav razum, kako bi shvatili izuzetnu važnost normalizacije stanja i odnosa.

Podsjećam vas da je saradnja privrednika i građana Prijedora i Unsko-sanskog kantona i Cazina velika i značajna. I potencijali za unapređenje te saradnje su veliki. Zbog toga smatram da je u interesu svih nas da se okrenemo u tom pravcu. Ljudi koji uspješno sarađuju to najbolje znaju.

Ne treba zaboraviti niti zanemariti veliki značaj dijaspore Prijedora i Bošnjaka, koji sigurno doprinose ekonomskom razvoju i upumpavaju značajan novac u ekonomski sistem Prijedora.

Sve te činjenice treba uzeti u obzir, jer pravac kojim se krenulo zasigurno će štetiti svim građanima Prijedora, bez obzira na nacionalnu, vjersku i bilo koju pripadnost. Pozivamo Vas i građane Prijedora na zdrav razum.

Izuzetno je važno raditi na imidžu Prijedora. Ali, prije svega treba istini pogledati u oči. Činjenice su neupitne. U Prijedoru, gradu u kojem su počinjeni stravični zločini nad nesrbima, prije svega Bošnjacima, svake poruke i pojave, čak i blaže od ovih posljednjih, izazivaju negativne emocije i zabrinutost onih na koje se to odnosi, prvenstveno Bošnjake.

Istovremeno, ohrabrujemo Bošnjake i ostale građane Prijedora, koji su zabrinuti zbog posljednjih nacionalističkih parada. Poručujemo im da pažljivo pratimo dešavanja i da ne možemo nijemo i skrštenih ruku posmatrati zastrašivanje Bošnjaka i ostalog nesrpskog stanovništva”, navodi se u otvorenom pismu Nermina Ogreševića.

Izvor:Raport.ba

Povezani članci

NIJE SVE TAKO CRNO: OGROMAN SKOK PRIHODA KOMPANIJA U FBIH, UNATOČ POSLJEDICAMA PANDEMIJE

Urednik Portala

Stanivuković: Sa Schmidtom sam se sastao u istom svojstvu kao Vučić i Porfirije

Urednik Portala

Frizeri i kozmetičari odlučni u povećanju cijena usluga za 25 posto

Urednik Portala