BiH

GRAĐANI SARAJEVA OSTAJU BEZ GRIJANJA NA DEBELIM MINUSIMA: NEMA GRIJANJA U STANOVIMA

KJKP “Sarajevogas” d.o.o je zbog nedostatka dovoljne količine prirodnog gasa krenuo sa isključenjem Toplana – Sarajevo sa gasnog sistema, saopćeno je iz ovog preduzeća.
Iz Toplana kažu da je već isključeno šest velikih kotlovnica, a očekuje se isključenje i svih ostalih kotlovskih postrojenja.

“S tim u vezi možemo očekivati da će veliki broj građana ostati bez grijanja već sutra”, dodali su.

S obzirom da su određene količine alternativnih goriva zbog istog problema potrošene tokom proteklog perioda, a kako se u narednom periodu očekuju izuzetno niske temperature, KJKP“ Toplane – Sarajevo“ d.o.o nemaju dovoljne količine goriva kako bi vršili zagrijavanje putem alternativnog goriva.

“Ukoliko se u toku sutrašnjeg dana ne steknu uslovi za normalizaciju isporuke prirodnog gasa, naši korisnici neće imati redovnu isporuku toplotne energije”, dodali su.

Podsjetimo da je 12. januara ove godine došlo do problema u isporuci prirodnog gasa Toplanama nakon čega su nekoliko dana prešli na alternativna goriva.

Tada je KJKP “Sarajevogas” saopćio da ima ograničenu isporuku gasa od dobavljača Energoinvesta d.d. Sarajevo.

Predstavnici Energoinvesta su tada poručili kako se zbog spora na relaciji Energoinvest – Sarajevogas ovom preduzeću isporučuju manje količine gasa, a da Toplane “bespotrebno uznemiruju građane, jer se mogu naručiti dodatne količine gasa” piše Klix.

izvor:crna hronika

Povezani članci

BiH će dobiti tunel “kakvih ima samo desetak u svijetu”

Urednik Portala

DUG SVE VEĆI- DUGOVANJA PORESKIH OBVEZNIKA U BIH PREMAŠILA 455 MILIONA KM

Urednik Portala

KOLIKO SE LIČNI PODACI GRAĐANA ZLOUPOTREBLJAVAJU- ŠTA DONOSI NOVI ZAKON KOJI JE GODINAMA NA ČEKANJU

Urednik Portala