BiH Vijesti

GRAĐANI BIH USKORO BI MOGLI DOBITI JEDINSTVENE COVID-POTVRDE,SVE ZAVISI OD PARLAMENTARACA

Ustavno-pravna komisija Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine je prihvatila inicijativu da resorno državno ministarstvo izdaje jedinstvene covid propusnice.

Parlamentarac opozicione Naše stranke Damir Arnaut je inicirao da Ministarstvo civilnih poslova u roku od 14 dana od usvajanja inicijative počne izdavati propusnice ili certifikate s QR kodom.

Predložio je da ovo ministarstvo od nižih instanci vlasti dobije podatke o građanima koji su vakcinisani ili su prebolovali koronavirus, a da na osnovu toga počne izdavati propusnice jedinstvene za cijelu državu.

Spomenuta komisija je jednoglasno prihvatila Arnautovu inicijativu te je uputila u daljnju proceduru.

Podsjećamo, ni dvije godine od početka pandemije koronavirusa Bosna i Hercegovina nema jedinstvene covid certifikate. Njih izdaju entitetske, odnosno kantonalne vlasti i Brčko distrikt.

Pojedini su tvrdili da je to posljedica toga što nadležni u Republici Srpskoj nisu pristajali da odgovorni u državnoj vlasti izdaju jedinstvene propusnice. Međutim, nadležni očekuju da ćemo uskoro ipak dobiti jedinstvene certifikate,navode iz Klixa.

Povezani članci

ESKOBAR-KORIŠTENJE BONSKIH OVLAŠTENJA JE “NUKLEARNA” OPCIJA

Urednik Portala

Davor Dragičević: Ne bude li reakcije Tužilaštva, osvetit ću svoje dijete

Urednik Portala

UNICEF DONIRAO BIH MEDICINSKU OPREMU VRIJEDNU PREKO POLA MILIONA KM

Urednik Portala