Sport

FILMSKA PRIČA-NOVO POJAČANJE JUVENTUSA JE BIVŠI ZIDAR,SA 17 GODINA NAPUSTIO ŠKOLU DA BI ZARAĐIVAO

Juventus je u finšu zimskog prijelaznog roka doveo 23-godišnjeg defanzivca Frosinonea Federica Gattija, a priča ovoga nogometaša gotovo je filmska.

Gatti će ostati na posubi u Frosinoneu do kraja sezone, a njegov transfer je vrijedan oko 7,5 miliona eura.

“On je Chiellini s Bonuccijevim nogama. Gatti ima temperament, harizmatičan je i autoritativan. U ofanzivnoj fazi ga nikad ne izostaje. Za nekoliko mjeseci moći će igrati s Bonuccijem i Chiellinijem kako bi uz njih naučio trikove zanata”, kazao je Guido Angelozzi sportski direktor Frosinonea.

Gattijeva priča od trnja do zvijezda inspiracija za mnoge. U dobi od 17 godina Federico je napustio školu i zasukao rukave kako bi zaradio, nakon što mu je otac ostao bez posla.

Radio je na tržnici, kao zidar, montažer prozora i popravljao je krovove. Ali, nikada nije odustao od nogometa i njegov dolazak u Juventus vraća mu za sve te žrtve koje je podnio.

“Bio sam zidar i montirao sam prozore, navečer sam trenirao u blatu, ledenim poljima i hladnoći… Prošao sam kroz mnoga pozitivna i negativna iskustva, a sve to mi je pomoglo da napredujem i postanem osoba kakva sam danas”, kazao je mladi igrač.

Priča o dječaku iz Rivolija, koji je relativno kasno “procvjetao” nakon nastupa za niželigaše podsjeća na legendarnog Morena Torricellija, koji je kao bivši stolar iz amaterskog kluba došao u Juventus i osvojio sve što se moglo osvojiti.

“Nadam se da neko može imati istu sreću kao ja”, rekao je Torricelli jednom za Corriere dello Sport, a sada se postavllja pitanje može li ovaj sretnik biti Federico Gatti?

Gatti, koji je kroz svoju karijeru igrao u nižim ligama italijanskog nogometa, za sada ima sjajnu debitantsku sezonu sa Frosinoneom u Seriji B. Nastupio je u 18 ligaških nastupa, postigao je tri gola i komanduje odbranom koja je trenutno treća u ligi s 18 primljenih golova u 20 utakmica.

izvor:klix

Povezani članci

Lana Pudar osvojila brončanu medalju u Abu Dhabiju

Urednik Portala

MUZAFERIJA U SUPER-G : NAJBOLJI REZULTAT U ŽENSKOJ KONKURENCIJI ZA BIH

Urednik Portala

Mane izabrao broj u Bayernu, “desetku“ nije mogao

Urednik Portala