Servisne informacije

Dvije policijske intervencije i jedna intervencija vatrogasne jedinice u Cazinu

grad cazin slika

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -5°C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm

Policijska stanica Cazin je imala dvije intervencije, jedno remećenje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. Javni red i mir je remećen u prostorijama Doma zdravlja Cazin, gdje se jedno lice drsko ponašalo prema drugom, a zatim je došlo i do nepostupanja prema naredbi ovlaštenog službenog lica (OSL). Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na Gnjilavcu je došlo do slijetanja 1 m/v s kolovoza, prilikom kojeg niko nije povrijeđen. 

Vatrogasna jedinica Cazin je imala jednu intervenciju koja je trajala od 05:40 do 07:10 sati, a radilo se o gašenju požara kuće u Žegaru.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 48 pacijenata, dok je sanitet korišten pet puta

Trenutno su bez vode korisnici koji se napajaju s vodovoda Mutnik. Iako je najavljeno da će radovi biti završeni jučer do kraja dana te omogućeno normalno snabdjevanje vodom, iz JKP Vodovoda Cazin su obavijestili potrošače da se radi o izuzetno kompliciranom kvaru i da se radovi nastavljaju ovog jutra. Naime, riječ je o jako nepristupačnom terenu i cjevima velikog profila cjevovoda DN 400. Kvar je na takvom mjestu da voda dolazi iz pravca Tržca i Pjanića tako da se ne može pristupiti sanaciji cjevovoda sve dok voda ne izađe iz cijevi. Očekuje se da će biti u mogućnosti pustiti vodu sutra do 14:00 sati te mole korisnike za strpljenje.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će dana 12.01.2022. zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije u vremenskom periodu 08:00-16:00 sati za trafopodručja: Ponjevići, Majetići, Ostrožac; 09:00-11:00 sati Gnjilavac, Kličići, Polje, Polje-Selimovići, Polje-Čataci, Glogovac, Brezik, Malići, Salkani, Silići.

Povezani članci

U Cazinu dvije intervencije policije ; Vatrogasna služba intervenisala u Kličićima

Urednik Portala

Zbog visokih temperatura savjetuje se putovanje u jutarnjim ili večernjim satima

Urednik Portala

Sutra najhladniji dan sa snijegom u većem dijelu Bosne

Urednik Portala