Dijaspora

Državljanin Srbije (25) i njegov brat uhapšeni u Austriji: prodavali narkotike i lažne potvrde o vakcinaciji

Filmski obračun u Austriji: Dvojica Srba otišli na dogovorenu tuču sa dvojicom Austrijanaca i prošli jako loše

Kako prenosi portal Orf.at, incident u kome su učestvovala četvorica muškaraca dogodio se u jednom gradiću u Gornjoj Austriji. Srbin (25), inače nastanjen u Njemačkoj, sukobio se sa klijentom (28), inače državljaninom Austrije, zbog neplaćenih dugova oko prodaje narkotika. Poslije svađe, razmijenili su niz prijetećih poruka i dogovorili se da se nađu i obračunaju, navodi portal.

Obojica su na sastanak poveli svoju braću. Austrijanac se naoružao praznim pištoljem, a njegov brat bejzbol palicom. Kada su se Srbi pojavili automobilom i sa noževima, potegli su oružje. Vozač je vidio pištolj i krenuo kolima direktno na protivnika. Uspio je da ga udari prednjim dijelom i vukao nekoliko metara. Međutim, Austrijanac i njegov brat uspjeli su da se oslobode, razbili su staklo na kolima, izvukli Srbe iz auta i brutalno ih pretukli.

Srbi su ostali da leže na zemlji povrijeđeni, a momci sa kojima su se sukobili su pobjegli. Istražitelji su uspjeli sve da ih identifikuju i privedu osim mladića (28) koji je u bjekstvu – navodi portal, a prenosi Blic.

Neki od njih su se opirali hapšenju. Zanimljivo je da je istraga otkrila i još jedan biznis Srba. Zaplijenjeno im je oružje, marihuana, kokain i metamfetamin, ali je pronađeno i deset lažnih potvrda o vakcinaciji protiv korona virusa, koje su sakrili u bubanj veš mašine – prenio je portal.

izvor:oslobođenje

Povezani članci

SLOVENIJA DANAS UKIDA SKORO SVE KOVID MJERE

Urednik Portala

Edukacija za bh. građane u dijaspori: Elektronska prijava birača van BiH

Urednik Portala

Slovenija: Postupak i potrebna plaća za spajanje obitelji

Urednik Portala