BiH

DJECA I TINEJDŽERI IZ CIJELE BiH PROGRAMIRAJU BESPLATNO SA #DIVOVIMA-BESPLATNE RADIONICE PROGRAMIRANJA ZA DJECU OD 7 DO 19 GODINA

U subotu i nedjelju, 19. i 20. februara 2022. godine, Coding Giants Bosne i Hercegovine
organizuje besplatne online radionice programiranja, a prijaviti se mogu djeca i mladi od 7 do 19 godina, sa prostora cijele Bosne I Hercegovine. Program radionica je u potpunosti prilagođen uzrastu djece, a učešće je u potpunosti besplatno.
Tokom besplatnih radionica programiranja, djeca od 7 do 12 godina će imati priliku, da uz pomoć programera, kreiraju svoje prve igrice, dok će se oni nešto stariji, od 13 do 19 godina, se
upoznati sa programskim jezikom C#.
Prijave na besplatne radionice programiranja se vrše preko web stranice www.codinggiants.ba, a za prisustvovanje radionici potrebna je internet konekcija, te laptop ili računar i mikrofon.
Bilo da spadate u grupu roditelja koji interes svog djeteta za igricama i tehnologijom želite pretvoriti u nešto korisno, ili smatrate da je učenje programiranja jedna od najisplativijih investicija u budućnost vaše djece, besplatne radionice programiranja su idealna prilika da ih uvedete u svijet programiranja.
Tokom radionica, učenici će se na zabavan, zanimljiv i inovativan način upoznati sa osnovama programiranja a svoje projekte, u vidu igrica koje kreiraju, će moći nastaviti koristiti i nakon radionica.
Coding Giants Bosne I Hercegovine organizuje besplatne radionice programiranja dva puta godišnje sa ciljem da djeca I mladi sa područja cijele BiH imaju priliku da nauče osnove programiranja i nađu se u ulozi kreatora vlastite računarske igrice ili aplikacije.
Rezervišite već danas mjesto za svoje dijete na najvećem IT online događaju za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini.

Povezani članci

Ministarstvo odbrane BiH: Nejasno zašto MUP RS pravi popis pripadnika OS BiH

Urednik Portala

Poslodavci u BiH se hvataju za glavu: ‘Oglasi za posao na sve strane, a radnika – nema’

Urednik Portala

OPET ISPAŠTAJU GRAĐANI: GAS POSKUPLJUJE ZA PREKO 21 POSTO

Urednik Portala