Sport

DANAS SVEČANO OTVORENJE ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA U PEKINGU

U Pekingu će danas biti održano svečano otvorenje 24. Zimskih olimpijskih igara. Spektakl na nacionalnom stadionu Ptičije gnijezdo zakazano je za 12:55 po našem vremenu. 

Iako Igre u Pekingu zvanično počinju 4. februara, neka tamičenja su startovala 2. februara. Inače, Zimske olimpijske igre trajat će do 20. februara. Bosna i Hercegovina će imati šest predstavnika: Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić i Esma Alić će predstavljati našu državu u alpskom skijanju, u Peking je otputovao i sankaš Mirza Nikolajev, dok će Sanja Kusmuk i Strahinja Erić nastupiti u skijaškom trčanju

Elvedini Muzaferiji i Mirzi Nikolajevu je pripala čast da nose zastavu Bosne i Hercegovine. Upravo će Nikolajev biti prvi bh. sportista koji će nastupiti na Igrama u Pekingu. Njegov nastup se očekuje 5. i 6. februara.

Inače, na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu će nastupiti skoro 3.000 sportista iz više od 90 zemalja širom svijeta, a po prvi put će svoje predstavnike imati Saudijska Arabija i Haiti.

Što se tiče grada domaćina, Peking će ući u historiju kao prvi grad domaćin i Ljetnih i Zimskih olimpijskih igara, što će biti zvanično nakon početka Ceremonije otvaranja. Podsjećamo, Peking je 2008. godine bio domaćin Ljetnih olimpijskih igara,piše Dnevni avaz.

Povezani članci

Messi nema dvojbe ko treba dobiti Zlatnu loptu

Urednik Portala

NOGOMETAŠ SARAJEVA SELMIR PIDRO OSTVARIO HISTORIJSKI TRANSFER U AMERIČKU MLS LIGU

Urednik Portala

Nove informacije o povredi Edina Džeke

Urednik Portala