BiH Vijesti

DANAS NASTAVAK SUĐENJA ZIJADU MUTAPU I NJEGOVOJ KĆERKI ALISI

Pred Sudom Bosne i Hercegovine danas će biti održano novo ročište u predmetu ‘Zijad Mutap i dr.’.

Podsjetimo, Zijadu Mutapu, njegovoj kćerki Alisi Ramić, Hasanu Dupovcu, Muameru Ožegoviću i Josipu Bariću sudi se zbog prikrivanja dokaza i načina na koji je stradao mladić Dženan Memić u februaru 2016. godine.

Danas će se pred Sudom nastaviti ispitivati svjedoci Tužilaštva.

Podsjetimo, prošli put se pojavio nekadašnji tužilac Meris Ćato.

Njegovim svjedočenjem nije bio zadovoljan otac stradalog Dženana, Muriz.

  • Taman smo se kutarisali korone, vidimo sada da je amnezija zarazna bolest. Znači tužioc koji je rukovodio vidjeli ste najmanje hiljadu puta je rekao da se ne sjeća. Nije ni čudo što se ovo sve desilo i što je ovoliko trajalo. Znači najbitnijih stvari se ne sjeća. Ne sjeća se da nije oduzet Alisin telefon, šta su onda vještačili ako nije oduzet telefon.
  • Kaže Alisa prošla poligraf. Jeste, poligraf je mašina ali ljudi tamo pišu. Znači imamo ljude. I Ljubo je pao, i mnogi su pali na poligrafu. Ali, Alisa je prošla. Zamislite čuda. Sjeća se koji je medicinski vještak rekao da Alisa ima amneziju.
  • A ne sjeća se onih što su rekli da nema. Znači nije čudo od Merisa Ćate. Ja ću slobodno reći jedan kreten koji mi je sve ovo napravio šest godina da traje i da 20 puta pravim proteste i evo u kojoj smo sad fazi.
  • Ja bih ovo prekinuo. Znači ako će ovakvi svjedoci dolaziti, ovo treba završiti da se bacimo na istragu o ubistvu i da se to konačno završi. Meris Ćato je neiskren, pokvaren, nasavjetovan od Dalide Burzić. Vidjeli smo da je on, baca se sad da je sve MUP kriv, ali znamo mi ko je kriv u MUP-u, ko rukovodio istragu ali vidimo kako ga je Hasan obavještavao – rekao je Muriz Memić nakon prošlog ročišta.

Izvor:Hayat.ba

Povezani članci

BiH građani masovno mijenjaju marke u strane valute, šta kažu ekonomisti ?

Urednik Portala

Schmidt:”Trenutna situacija je opasna i delikatna, ali ne vidim opasnost od rata kao 1992. godine.”

Urednik Portala

ZA RODITELJE SA ČETVORO I VIŠE DJECE 750 KM MJESEČNO: DODIK NAJAVIO JEDNOKRATNU POMOĆ ZA 1.300 PORODICA DOK SE NE USVOJI ZAKON

Urednik Portala