Servisne informacije

DANAS ĆE PREOVLADAVATI PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME-SAOBRAĆAJ USPOREN ZBOG RADOVA I VLAŽNOG KOLOVOZA

Jutros je Bosni i Herecegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -4; Bugojno 1; Livno, Sarajevo, Zenica 2; Grude, Sanski Most, Tuzla 4; Mostar 5; Gradačac, Neum 8; Bihać 9 Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu Bosne. Na planinama je moguć slab snijeg. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 4 do 8, na jugu i sjeveru zemlje do 12 °C.

STANJE NA CESTAMA:

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Na moguću poledicu upozoravamo u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na dionici Livno-Drvar pozivamo na pojačan oprez zbog kiše koja ledi u dodiru sa tlom. Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, danas (05.02.) od 12 sati do ponedjeljka 07.02. do 06 sati saobraćaj će biti obustavljen, a vozila će za vrijeme obustave saobraćati obilaznicom oko tunela (krug fabrike Metaling).

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog izvođenja neophodnih radova u tunelu Čaklovići na putnom pravcu Tuzla-Kalesija u vremenu od 22 do 06 sati, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Jablanica-Mostar, Srebrenik-Ormanica, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Povezani članci

SERVISNE INFORMACIJE:U Stijeni usred fizičkog napada jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede..

Urednik Portala

Servisne informacije:U Cazinu 4 požara,policijska stanica Cazin imala je 2 intervencije…

Urednik Portala

Danas u BiH paklene vrućine, građani se pozivaju na maksimalan oprez

Urednik Portala