Sport

Četiri bh. rukometaša pozitivna: Propuštaju početak Evropskog prvenstva

Na posljednjem, obaveznom, testiranju pred odlazak na Evropsko prvenstvo pozitivne rezultate PCR testa na prisustvo koronavirusa dobili su Elmir Građan, Admir Ahmetašević, Dino Hamidović i Alen Ovčina.

To znači da će njih četvorica propustiti početak Evropskog prvenstva 2022, te da će oni u narednim danima biti pod ljekarskim nadzorom. Podsjećamo, da bi se neko od njih priključio reprezentaciji moraju proći petodnevnu izolaciju, te da će morati dobiti dva negativna rezultata na PCR testiranju.

Na osnovu posljednjeg testiranja, poznat je i konačan spisak putnika na Evropsko prvenstvo. Tako će put Slovačke ići sljedeći igrači – golmani: Benjamin Burić i Nebojša Bojić; krila: Vlado Draganić, Enes Keškić, Ibrahim Haseljić i Luka Perić; bekovi: Edin Klis, Mirko Herceg, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Josip Perić, Milan Vukšić, Ivan Karačić, Marko Lukić, Dejan Malinović; pivoti: Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Adin Faljić i Dragan Šoljić.

Evropsko prvenstvo bit će održano od 13. do 30. januara, a naša selekcija će svoje mečeve grupne faze igrati u Bratislavi zajedno sa reprezentacijama Španije, Švedske i Češke Republike. Mečeve grupne faze bh. rukometaši igraju  13. protiv Švedske, dva kasnije protiv Češke i 17. snage će odmjeriti protiv Španije.

Izvor:N1

Povezani članci

Pobjeda donosi puno: Zmajevi večeras za tri važna benefita protiv Crne Gore

Urednik Portala

Đoković će ipak igrati na Australian Openu

Urednik Portala

DŽANAN MUSA NAJKORISNIJI IGRAČ 17.KOLA ACB LIGE

Urednik Portala