Cazin Kultura

Centar za kulturu i turizam Cazin će biti partner u poboljšanju uslova rada školskih biblioteka

U cilju moderniziranja opreme i usluga koje školske biblioteke pružaju svojim korisnicima JU „Centar za kulturu i turizam“ jučer je održala radionicu za školske bibliotekare.
Ova interaktivna radonica je omogućila članovima neformalnog Aktiva školskih bibliotekara da se upoznaju sa osnovnim procesima u radu biblioteke (narudžba knjiga, provjera, inventarisanje, signatura, ispisivanje kartica knjiga i pravilno odlaganje na police).
Radionicu je pripremila i vodila Edina Mehagić, Stručni savjetnik – biblotekar u „Centru za kulturu i turizam“ Cazin.
Nakon završene radionice sastanak sa prisutnim polaznicima održao je direktor CKT Cazin Ermin Beganović.
Cilj sastanka se ogleda u pripremi zajedničkih aktivnosti koje kroz podršku CKT kao ustanove mogu brže i lakše dovesti do željenih rezultata za školske biblioteke.


Ujedno, ovom prilikom je predstavljen spisak od 400 knjiga, sa više od 200 različitih naslova, koje će naša Gradska biblioteka podijeliti školama, u skladu sa njihovim iskazanim potrebama. Razgovaralo se i o tehničkoj i finansijskoj pomoći koju CKT planira pružiti školskim bibliotekama u nabavci programa za digitalizaciju knjiga i barkod skenera koji će olakšati i ubrzati radne procese u ovim obrazovnim ustanovama na području grada Cazina,naveli su u saopštenju iz CKT Cazin.

Povezani članci

Sramno: U centru Cazina turirao motorom- jednogodišnja beba neutješno plakala od šoka

Urednik Portala

Servisne informacije:Dva požara u Cazinu,nasilje u porodici..

Urednik Portala

SAOBRAĆAJNA NEZGODA U KOPRIVNI!

Urednik Portala