Servisne informacije

CAZIN-U PROTEKLA 24 SATA RELATIVNO MIRNO,JEDNA POLICIJSKA INTERVENCIJA I PREKIDI U SNABDIJEVANJU ELEKTRIČNOM ENERGIJOM

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata- jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -4°C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je jednu intervenciju,na lokalnom putu Podgredina-Stijena u 09:40 sati došlo je do sudara dva motorna vozila prilikom čega je pričinjena materijalna šteta.Povrijeđenih lica nije bilo.

Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge:Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.
Elektrosnabdijevanje: Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-obavještava kupce da će zbog planskih
radova dana 02.02.2022. godine doći će do prekida u isporuci električne energije za
trafopodručje Prošići u vremenu od 09:00 -16:00 sati.

STANJE NA CESTAMA:

Zbog niske jutarnje temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, a posebno u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Jak vjetar mjestimično stvara manje sniježne nanose na putevima Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Kolo-Studena Vrila. Na putu Sarajevo-Rogatica povremeno se propuštaju teretna vozila sa prikolicom i šleperi. Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega na kolovozu, dok je u nižim predjelima kolovoz mjestimično vlažan. Izuzetak su putevi na jugu gdje je kolovoz suh. Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Na putu Tuzla-Kalesija izvode se radovi u tunelu Čaklovići, zbog čega se u noćnim satima (22-06 sati) saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Povezani članci

Grad Cazin: Servisne informacije za 27.12. i 28.12.2021.

Urednik Portala

Servisne informacije:Tri saobraćajne nesreće,narušavanje javnog reda i mira..

Urednik Portala

NAKON STABILNIJEG I PRETEŽNO SUNČANOG VIKENDA,POČETAK SEDMICE VEĆINOM KIŠOVIT U NIZINAMA,U VIŠIM KRAJEVIMA UZ SNJEŽNE PADAVINE

Urednik Portala