Servisne informacije

CAZIN-SAOBRAĆAJNA NESREĆA U ĆORALIĆIMA;NAJAVLJENI PREKIDI U ISPORUCI ELEKTRIČNE ENERGIJE

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata- jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 3°C, dok je vodostaj Mutnice 92,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je jednu intervenciju.Naime,u Ćoralićima na parkingu ispred Bistroa Endi u 16:30 sati,dva motorna vozila su se sudarila prilikom čega je pričinjena materijalna šteta.Povrijeđenih lica nije bilo.
Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć.
Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je 47pacijenata, sanitet je korišten dva puta .
Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge:Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.
Elektrosnabdijevanje: Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova dana16.02.2022 godine zbog planskih radova doći do prekida isporuke električne energije za trafopodručja Crkvina Brdo, Miostrah u vremenu od 08:00 – 16:00 sati.Planirane aktivnosti ovise od vremenskih uslova.


STANJE NA CESTAMA:

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, dok na prevoju Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar), kao i na putu Glamoč-Mliništa pada snijeg i zadržava se na kolovozu. Vidljivost je zbog magle smanjena na putevima Novi Travnik-Rostovo-Bugojno i Priluka-Glamoč, kao i na širem području Gračanice. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je zimska oprema zakonski obavezna.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Ivan na putu Tarčin-Konjic od 09 do 15 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-06 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
Povezani članci

Dvije policijske intervencije i jedna intervencija vatrogasne jedinice u Cazinu

Urednik Portala

Servisne informacije: Za vikend Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije

Urednik Portala

Cazin: Jedno remećenje javnog reda i mira, najavljeni novi prekidi u elektrosnabdijevanju

Urednik Portala