Servisne informacije

CAZIN- REMEĆENJE JAVNOG REDA I MIRA;U LISKOVCU USPJEŠNO SANIRAN POŽAR,NAJAVLJENI PREKIDI U ISPORUCI ELEKTRIČNE ENERGIJE!

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata- jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -3°C, dok je vodostaj Mutnice 94,00 cm.

Policijska stanica Cazin  imala je dvije intervencije,jedno remećenje javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda.

17:15 sati u mjestu Ostrožac,jedno lice je remetilo javni red i mir ,drskim ponašanjem.
14:00 sati na magistralnom putu Pećigrad desila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala 3 m/v.Prilikom sudara pričinjena je materijalna šteta i jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede.
Vatrogasna jedinica Cazin je imala jednu intervenciju u Liskovcu; u 19:20 sati došlo je do nekontrolisanog paljena stareži,požar je saniran u 21:00 sati.
Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je  56 pacijenata, dok je sanitet korišten pet puta.

Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge:Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.
Elektrosnabdijevanje: Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih
radova dana 31.01.2022.i 01.02.2022 godine doći će do prekida u isporuci električne energije
za trafopodručja Ostrožac i Brdo Ostrožac u vremenu od 09:00 -16:00 sati.

STANJE NA CESTAMA:

Zbog niskih temperatura ovoga jutra vozače upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

 Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Povezani članci

Grad Cazin: Servisne informacije za 03.01. i 04.01.2022.

Urednik Portala

SERVISNE INFORMACIJE:Mirna noć,policijska stanica Cazin imala je samo jednu intervenciju..

Urednik Portala

SERVISNE INFORMACIJE:Dvije sobraćajne nesreće,javni red i mir 3 intervencije..

Urednik Portala