Servisne informacije

CAZIN-POLICIJA INTERVENISALA DVA PUTA,ZBOG NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA I JEDNOG KRIVIČNOG DJELA

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata- jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -4°C, dok je vodostaj Mutnice 92,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije. U 15:05 sati u ulici generala Izeta Nanića -krivično djelo,oštećenje tuđih stvari od strane jednog lica.U Tržcu je došlo do narušavanje javnog reda i mira u 21:20 sati,gdje je jedno lice upućivalo prijetnje i vrijeđanje putem SMS poruka prema drugom licu.
Vatrogasna jedinica Cazin imala je jednu intervenciju- u 15:15 sati na Ćupriji,gdje je gorjela kuća;gašenje je završeno u 17:00 sati.
Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je 59 pacijenata, sanitet je korišten dva puta .
Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge:Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.
Elektrosnabdijevanje: Nema najavljenih prekida u isporuci električne energije.

STANJE NA CESTAMA:

Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu. Na moguću poledicu upozoravamo u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Na putnom pravcu Zenica-Doboj, vidljivost je smanjena zbog magle. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-06 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Povezani članci

SERVISNE INFORMACIJE:Teška krađa na Ostrožcu, razbojništvo u Kapićima

Urednik Portala

Servisne informacije:Dva požara u Cazinu,nasilje u porodici..

Urednik Portala

Servisne informacije: Magla smanjuje vidljivost

Urednik Portala