Sport

Burić predvodi BiH na EP: Idemo se boriti do zadnje lopte!

Jedan od najboljih golmana svijeta i reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Burić oporavio se nakon koronavirusa i predvodi našu selekciju za tri dana EHF EURU 2022 na smotri najboljih rukometnih reprezentacija Evrope.

“Nakon četiri dana izolacije i dva negativna testa napokon mogu da se priključim reprezentaciji u radu. Mnogo sam sretan radi toga. Ostaje žal za propuštenim treninzima i utakmicama protiv Hrvatske i Rusije. Ali šta je tu je, takvo je vrijeme došlo.  Moramo se prilogoditi. Sve misli su prema prvoj utakmici protiv Švedske. Moramo dati sve do sebe. Selekcija Švedske je sastavljena od igrača koji igraju u vrhunskim evropskim klubovima. Idemo se boriti do zadnje lopte. Švedska je spolsutni favorit protiv nas, a mi ćemo dati sve od sebe da odigramo dobro i da se spremimo za Špance koji dolaze u podmlađenom sastavu. Također i utakmica protiv Češke nam je prilika da ostvarimo prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu” naveo je Benjamin Burić.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi sa Švedskom, Češkom i Španijom. Rukometni “Zmajevi” Evropsko prvenstvo otvaraju 13. januara od 20.30 sati utakmicom protiv Švedske. Dva dana kasnije od 18.00 sati je susret protiv Češke, a 17. januara, također u 18.00 sati, na rasporedu je posljednji susret E-grupe protiv Španije.

Povezani članci

Đoković će ipak igrati na Australian Openu

Urednik Portala

RONALDOVO UHIĆENJE IZBJEGNUTO U POSLJEDNOJ SEKUNDI

Urednik Portala

Zmajići doživjeli težak poraz od Republike Irske

Urednik Portala