Unsko-sanski kanton Vijesti

BORCI NAJAVILI DA SUTRA DOLAZE PRED SKUPŠTINU USK-A

Argumentirajući svoju odluku, nekadašnji borci žele apelovati na zastupnike, da zbog težine situacije usvoje Prijedlog Budžeta USK-a i time demobilisanim borcima omoguće isplatu naknada.

Samir Jašaragić, ministar za pitanja boraca i RVI, održao je sastanak sa predstavnicima boračkih udruženja USK-a proisteklih iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-95. Razgovaralo se o veoma teškoj situaciju u kojoj se trenutno nalaze demobilasani borci s područja USK-a zbog kašnjenja isplate novčanih naknada.

Ukoliko se ne usvoji Budžet USK-a za ovu godinu naknade se neće moći isplaćivati zbog čega su najavili da će sutra doći pred Skupštinu USK-a. Kako kažu, žele apelovati na zastupnike da zbog težine situacije usvoje Prijedlog budžeta USK-a i time demobilisanim borcima omoguće isplatu naknada.

Ukoliko ni svojim dolaskom pred Skupštinu USK-a, kako su naveli, ne probude svijest zastupnika o hitnosti usvajanja Budžeta, organizirati će masovne proteste.

izvor:rtvusk

Povezani članci

Na današnji dan prije 30 godina formirana je Armija Republike BiH

Urednik Portala

ZELENSKI UPOZORIO NA NOVE UŽASE: SITUACIJA JE TAMO PUNO GORA NEGO U BUČI

Urednik Portala

JAVNI POZIV: za podnošenje zahtjeva za korištenje namjenskih sredstava prikupljenih promjenom namjene poljoprivrednog zemljišta i zakupa pašnjaka

Urednik Portala