Sport

Bomba u najavi?: “Šta ako je Džeko zamjena koja je potrebna Benzemi?”

Iako se nalazi u poznim igračkim godinama, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko ne namjerava kopačke okačiti o klin.

Nerazzuri su nadomak potpisa ugovora sa Paulom Dybalom i Romeluom Lukakuom što bi vjerovatno značilo da Dijamant može nakon samo jedne sezone napustiti Giuseppe Meazu.

Ipak, to bi moglo otvoriti vrata Edinu kako bi napravio transfer karijere.

Naime, proteklih dana sve više se piše o interesovanju Carla Ancelottija da u Real Madrid dovede Džeku kojeg vidi kao idealnu zamjenu za Karima Benzemu.

Tim povodom danas se na portalu španske Marce, koja je dobro upućena u dešavanja u Kraljevskom klubu, pojavila kolumna sa naslovom “Šta ako je Džeko zamjena koja je potrebna Benzemi?”

Marca ističe kako je Džeko igrač sa kvalitetima koji su dostojni dresa Real Madrida, te zamjene za Karima Benzemu. Također, u kolumni se navodi kako bi Džeko u određenim situacijama bio i idealan partner u vrhu napada za francuskog golgetera.

“Ukratko, Bosanac koji još ne razmišlja o penziji bi mogao biti zanimljiv trik za Ancelottija. Njegovo ime je u opticaju, ali ne radi se o običnom imenu. Kocka koja i ako ne uspije ne bi značila ekonomsku katastrofu za Real”, navodi Marca.

Džeko iza sebe ima veoma dobru debitantsku sezonu u Interu. Na 49 mečeva u svim takmičenjima postigao je 17 golova i upisao 10 asistencija.

Mediji također pominju da bi Inter dijamanta, iako ima još godinu ugovora, mogao pustiti besplatno u Madrid.

Izvor:N1

Povezani članci

ZOI: ESMA ALIĆ 50. NAKON PRVE TRKE SLALOMA

Urednik Portala

Đoković će ipak igrati na Australian Openu

Urednik Portala

Džeko stigao u BiH na zasluženi odmor, s društvom uživa na Bjelašnici

Urednik Portala