Svijet

BIVŠI BOKSER VITALIJ KLIČKO-BUDE LI RATA,UZIMAM MITRALJEZ I PRIKLJUČUJEM SE!!!

Gradonačelnik Kijeva i bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Vitalij Kličko rekao je u eteru kanala Ukrajina 24 da će u slučaju ruskog napada na Ukrajinu aktivno učestvovati u odbrani.

“Počne li vojna agresija, ja ću kao bivši vojnik uzeti mitraljez i krenuti u rat”, rekao je Kličko, a prenose ruske RIA Novosti.

Ranije je Kličko kritizirao odluku Njemačke da u Ukrajinu kao pomoć pošalje pet hiljada vojnih kaciga.

“Pet hiljada kaciga – to mora da je šala. Što će nam Njemačka sljedeće poslati kao podršku? Jastuke?” ogorčen je Kličko.

Kličko je također rekao da među Ukrajincima prevladava “ogromno razočaranje” jer Njemačka nije promijenila svoja načela o trgovini oružjem i nije napustila projekt plinovoda Sjeverni tok 2. Čitatelji njemačkog Der Spiegela su pak oštro kritizirali Klička zbog njegovih izjava o njemačkoj politici u ukrajinskoj krizi.

Kličko je također rekao da, ako SAD i Evropa dopuste Putinu da napadne Ukrajinu, Rusija neće stati na tome, nego će gledati i kako da ugrozi baltičke zemlje.

“Kada Putin govori o svojoj želji da vrati sovjetsko carstvo, to uključuje i bivši DDR. Stoga bi prijetnja ratom protiv Ukrajine trebala uznemiriti svakog Nijemca”, rekao je Kličko.

izvor:radiosarajevo.ba

Povezani članci

EU razmatra naftni embargo za Moskvu

Urednik Portala

Nastavak pregovora Rusije i Ukrajine 1. aprila putem interneta

Urednik Portala

Snježna oluja / Haos u Americi – Gradovi paralizirani, ima 70 centimetara snijega

Urednik Portala