Crna hronika Svijet

BALKANAC SE UTOPIO U AUSTRALIJI SPAŠAVAJUĆI KĆERKICU: UMRO JE HEROJSKOM SMRĆU

Srbijanac Branko Radulović (49) nastradao je u Australiji dok je spasavao svoju šestogodišnju kćerku, koju su talasi odnijeli daleko od obale.

Nezapamćena drama odigrala se na popularnoj plaži na jugu Australije.

Svjedoci kažu da se djevojčica nalazila u čamcu, kada su je talasi odnijeli od obale, a da je Branko obučen uletio u vodu kako bi je spasio.

Majkl Naper (70) igrao se sa svojim unucima na plaži, kada je vidio čovjeka koji je ušao u vodu kako bi spasio kćerku.
Potrčao sam da ga stignem. Prije nego što sam uspio da dođem do njega, djevojčica je skočila iz čamca u njegovo naručje. Pokušavao je da je spasi u dubokoj vodi – rekao je i dodao da je jak vjetar potom otpuhao gumeni čamac, a da je on uspio da djevojčicu stavi na dasku za plivanje.

Ipak, do Branka nije uspio da stigne na vrijeme.
Kada sam uspio da dođem do njega, već je bio pod vodom. Potom je njegovo tijelo isplivalo i to je bio momenat kada sam ga uhvatio za pantalone i okrenuo ga tako da mu lice bude iznad vode – dodao je on.

Branko je bio bez svijesti kada su kćerka i on, uz pomoć posjetioca na plaži izvučeni iz vode.Mislim da sam ranije mogao da stignem do njih i žao mi je što nisam – rekao je Majkl.

Porodica i prijatelji su se putem društvenih mreža oprostili od posvećenog oca koji je svoj život dao za život kćerke, pišu srbijanski mediji.

„Umro je herojskom smrću, spasavajući svoju Laru iz mora”, “Šokirani smo, ali znamo koliko je volio svoju omiljenu djevojčicu i da ne postoji nešto što ne bi uradio za nju”, “Dao si život za nju i time pokazao za šta si živio”, samo su neke od poruka ljudi bliskih Branku.

izvor:hayat.ba

Povezani članci

Biden: SAD neće dozvoliti Rusiji da zastrašuje evropske zemlje zavrtanjem gasa

Urednik Portala

Erdoganov pritisak urodio plodom: Zelenski ipak pristaje na sastanak s Putinom?

Urednik Portala

Luksemburg legalizovao uzgajanje kanabisa za lične potrebe

Urednik Portala