Dijaspora

AUSTRIJA 5. MARTA UKIDA GOTOVO SVE MJERE ZA KORONA VIRUS

Austrija ukida gotovo sva ograničenja za korona virus od 5. marta. Od tog trenutka ,Vlada je u srijedu u Beču objavila da će maske biti obvezne samo u određenim područjima.

Događanja će tada biti ponovno moguća bez ograničenja, policijski sat će pasti, a noćna gastronomija će biti dopuštena. “Još nismo prevladali pandemiju”, upozorio je kancelar Karl Nehammer (ÖVP). No, s obzirom na stabilnu situaciju u klinikama, ovi koraci otvaranja sada su mogući.

Istodobno, Austrija će promijeniti svoju strategiju besplatnih masovnih testiranja. Prema navodima vlasti, testovi, koji su besplatni za građane, prije su koštali 2,6 milijardi eura poreza.

„Dostojno proljetno buđenje“

Ministar zdravstva Wolfgang Mückstein (Zeleni) rekao je da bi se od 19. februara ponovno trebalo primjenjivati ​​3G pravilo umjesto 2G pravila u gastronomiji, na događanjima, u žičarama i sportskim objektima. Ulaz će također biti znatno olakšan 3G pravilom koje će tada vrijediti za cijepljene, oporavljene i testirane.

Trenutni proces zaraze omogućuje “dostojno proljetno buđenje iz uobičajenog kriznog stanja”, rekao je Mückstein. No, na jesen bi se situacija mogla ponovno pogoršati, upozorio je ministar. Stoga se ljeto mora iskoristiti za cijepljenje. Zahtjev za cijepljenjem nije na snazi, rekao je ministar. Stopa onih s osnovnom zaštitom, koja obično zahtijeva dvije injekcije, trenutno je 70 posto.

Austrija je nedavno izvijestila o sedmodnevnoj incidenciji od oko 2.500 novih infekcija na 100.000 stanovnika. Vladina prvotno najavljena višemilijardna flota za cijepljenje za povećanje spremnosti za cijepljenje ponovno je otkazana zbog organizacijskih poteškoća. (SDA).

izvor:blick.ch

Povezani članci

UPIŠI SE U REGISTAR DIJASPORE GRADA CAZINA

Urednik Portala

“Quo vadis, Bosna?”: Nakon Štutgarta, danas protesti u Beču za mir i stabilnost u BiH

Urednik Portala

NA GRANICI MU ODUZELI “PORSCHE 911 CARRERA 4S” JER NIJE PRIJAVIO LUKSUZNI SAT!!

Urednik Portala